Co je bohatství?

Co je bohatství?

Když se řekne bohatství, tak si většina z nás představí peníze, ale skutečně znamená bohatství jen peníze? Být bohatý může pro každého znamenat něco jiného. Rodiče. Narození dítěte je ten největší dar, který vám život může přinést. Dítě vám převrátí svět vzhůru nohami, ale nikdy se o nic nebudete více bát než o vlastní dítě. Mít dítě je to největší obohacení vašeho života, i když dítě vás bude mnoho financí stát, žádné peníze nemohou vyrovnat pocit, být rodič. Děti vám rozsvítí váš život a budou vaším největším pokladem. Zkušenosti. Můžete být také bohatý na zkušenosti. Zkušenosti nejsou vždy jen ty Read more »

Jak se zbavit problémů?

Jak se zbavit problémů?

Kdo by chtěl zažít finanční problémy? A kdo z nás by je chtěl zažívat opakovaně? Troufnul bych si tvrdit, že vůbec nikdo. Že jsou takové problémy něčím, čemu se každý z nás rád vyhne, pokud to jde. Jenže smůla je v tom, že ono se jim vždy spolehlivě vyhnout nedá. Často si nás takové problémy najdou. A my abychom je potom zvládali. Řešení finančních problémů není pochopitelně nic radostného. Stejně jako problémy jakéhokoliv jiného druhu dokážou i tyto pěkně potrápit, a člověk už nejednou snad ani neví, jak na ně vyzrát. Protože ne na všechny podobné potíže stačí úspornější režim Read more »

Nezaměstnanost ve světe

Nezaměstnanost ve světe

Nezaměstnanost a problémy s ní Jak jistě víte nezaměstnanost je velice nepříjemná situace pro každého z nás. Vy, co jste už starší si jistě pamatujete, že vám třeba vaše babičky či dědové, kteří žili za dob totality vyprávěly jak lidé, kteří neměli práci, žili často pod mostem a v lepších případech pouze nemohly žádnou práci sehnat. Také jste od nich mohli slyšet větu typu, že ti, co byly nezaměstnaní, se vlastně měly lépe než ti, kteří každý den tvrdě dřely. Když se v dnešní době řekne nezaměstnanost každý hned začne přemýšlet nad tím, jak by sehnal peníze na bydlení, doslova Read more »

Na dovolenou můžete i vy

Na dovolenou můžete i vy

Jestliže je něco, co je v našem životě velmi důležité, pak je to dovolená. Něco takového je rozhodně potřeba. Proč? Protože odpočinout si a to jednou za čas, potřebuje opravdu každý bez rozdílů. Neváhejte proto a pokud jste již dlouho neměli dovolenou, měli byste si to co nejdříve zařídit. I vy máte nárok na to, abyste si odpočinuli. Jestliže je něco, co se s takovou dovolenou pojí, pak je to zejména dovolená v práci. Právě v práci si člověk musí vše zajistit. Každý má nárok hned na několik dní dovolené a tak je na vás, kdy dané dny na dovolenou Read more »

Potřebujete zvýšit návštěvnost svého webu?

Potřebujete zvýšit návštěvnost svého webu?

Také patříte k těm zklamaným, kteří si od vstupu na internet slibovali okamžité navýšení tržeb a příliv nových zákazníků? Nezoufejte, to vše ještě může přijít a úspěch vás nemine. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Pavel-Sedlak-Co-nas-ceka-a-nemine-474475 Stačí, když vyřešíte tu záhadu, proč tomu tak už dávno není, a objevíte, jaký problém vám stojí v cestě! To první, co vás v takové chvíli napadne, když budete uvažovat nad tím, jak se zviditelnit, bude možná reklama. Ano, většina lidí si řekne, že když si zaplatí dobrou reklamu, tak už je nikdo nemine. To je jistě pravda. Nicméně každá mince má dvě strany. Tou první je to, že masivní Read more »

Nábytek vhodný pro seniory

Nábytek vhodný pro seniory

Říkáte si, to se mě netýká, jsem ještě mladý, nebo mladá. Nic mě nebolí, jsem zdravý sportovní člověk, plný života a elánu. Ale ano, i Vás se to týká. Slyšíte to často od svých rodičů či prarodičů, hned od rána, když vstávají z postele. Hekají, vzdychají, vstát jim trvá dlouho, potom si stěžují, jak špatně se vyspali, jak jsou po noci celí rozlámaní… Celý den jsou potom špatně naladěni, protivní, unavení, nic je nebaví. A Vy si říkáte, no jo, co by chtěli, vždyť už jsou staří. Prozradím Vám tajemství. Není to pouze věkem. Velký problém je často nesprávná, ať Read more »

Když je člověk dospělý

Když je člověk dospělý

Byť by v té které rodině panovaly vztahy sebelepší, stejně přijde den, kdy – jak se říká – mají mladí vyletět z hnízda. I když v lidském případě by měly raději odcházet než „letět“. Ovšem vždy záleží na okolnostech.Je nasnadě, že by se rodiče měli starat o dítě, dokud je toto malé a logicky nejen z pohledu zákona, ale i z pohledu svých schopností nesamostatné, neschopné převzít za sebe plnou zodpovědnost. Je logické, pokud se o dítě starají rodiče do jeho plnoletosti, a někdy i po dosažení této, pokud takový mladý člověk ještě pokračuje ve studiích na některém vyšším stupni Read more »

Zařízení bytu nemusí být výzvou

Zařízení bytu nemusí být výzvou

Je víc než pochopitelné, že každý z nás touží po krásném a útulném domově, jelikož jde o místo, kde se dennodenně vracíme, trávíme čas se svými nejbližšími a čerpáme energii a sílu do dalších dní. Vlastní bydlení představuje útočiště a jistotu vřelého přijetí, jeho zařízení však může znamenat poměrně finančně náročnou operaci, a to zejména, jde-li o první bydlení. Nemáte-li na účtu několik volných desítek tisíc, pak je zapotřebí vzdát se představy o dokonale vyhlížejícím prostoru, ten si budete moci vybudovat a zařídit až s postupem času. Ačkoliv to může znít, jakkoliv krutě, je tomu skutečně tak. Nemusíte si však zoufat, jelikož Read more »

Malý mobilní dům

Malý mobilní dům

Chtěli byste si splnit váš největší sen – sen o vlastním bydlení, ideálně v baráčku s příjemnou slunnou teráskou na vlastním pozemku? Mít vlastní bydlení se zahradou, to je sen mnoha lidí. Ovšem za jakou cenu, když ceny nemovitostí neustále stoupají strmě vzhůru a málokdo si je tak může dovolit? Nemluvě o stále více nedostupných hypotékách, které také znesnadňují přístup k vlastnímu bydlení. Vy si můžete pořídit nemovitost již od pár seti tisíc korun. Pokud máte pozemek nebo zahradu, stačí už jen k tomu pořídit nějaký ten baráček. Dům za cenu nižší než jeden milion? To není sen ani nic Read more »

Vše se dá zařídit snadněji

Vše se dá zařídit snadněji

Půjčit si větší obnos peněz je stále složitější, protože banky mají stále přísnější podmínky, takže na finance jen tak někdo nedosáhne, což je docela velký problém. Co se dá s něčím takovým dělat? V dnešní době je dobré si uvědomit, že banky nejsou jedinými věřiteli, na které se může žadatel obrátit. Existují i jiné možnosti, které toho mohou hodně nabídnout, a proto této skutečnosti kdykoliv využijte, litovat rozhodně nebudete.Nebankovní americká hypotéka může být v takovém případě volbou, které nikdo nebude litovat, protože se jedná o půjčku, jejíž získání je podmíněno pouze jednou věcí, s ničím jiným už si žadatel nemusí Read more »