Držení zbraní upravuje zákon

Jestliže jste například po dědovi zdědili sbírku zbraní, pak máte několik možností, jak s nimi naložit. Jestliže jsou plně funkční a jedná se například o brokovnici nebo kulovnici, pak jste jistě držitelem platného zbrojního průkazu. Pakliže se jedná o znehodnocené zbraně nebo takové, které zákonu o ZP nepodléhají, pak je můžete mít zcela volně.
závody ve střelbě.jpg
§ V obou případech je možné je nabídnout na některém inzertním serveru, pokud uvažujete o prodeji.
Zeptáte-li se nějakého odborníka na tuto problematiku, kde by bylo dobré své dědictví nabídnout, pak by vám určitě poradil nějaký specializovaný server. Inzertní stránky typu „bleší trh“ bývají v tomto případě trochu nevěrohodné. Majitelé a milovníci zbraní si většinou zakládají na své solidnosti a zodpovědnosti, a proto jejich stránkám můžete důvěřovat. Navíc jsou tu zbraně podrobně rozděleny do několika sekcí, tudíž není nutné dlouze hledat. Stačí párkrát kliknout.
§ Můžete tu najít
o lovecké i moderní zbraně
o vzduchovky
o air soft
o historické zbraně
o střelivo
o různé doplňky
o optiku.
Je ale zapotřebí si zjistit, co podléhá zákonu o nošení a držení zbraní. K některým je totiž nutné udělat si zbrojní průkaz dokonce až v jednadvaceti letech.
čtyři nábojnice.jpg

Zastřílet si může každý

Jestliže teprve uvažujete, že si ZP uděláte a nejste si jisti svou šikovností, pak není problém vybrat si některou střelnici, kde vám vše předvedou, a navíc si budete moci pod vedením zkušeného instruktora některé zbraně vyzkoušet.
§ Střelba na cíl je krásným koníčkem, jen je zapotřebí, aby měl zbraň v ruce vždy jen zodpovědný a psychicky naprosto zdravý člověk.
§ Dá se tedy říci, že přísnost našich zákonů je zcela na místě.
§ Určitě nechceme dopadnout jako některé státy, ve kterých stále častěji řeší případy, ve kterých hraje hlavní roli zbraň v ruce nebezpečného člověka.